Klantenservice

FAQ

Ik vind niet het gewenste artikel, wat nu?

Indien u niet het juiste artikel vindt qua kleur, vorm of merk kunt u onze klantendienst contacteren via hello@lumico.be. Enkele merken die niet (volledig) aanwezig zijn op de shop maar wel via Lumico verkregen kunnen worden: Creative Cables, Star Trading, Luminello, Deltalight, SLV, Tal, Wever&Ducré, Osram, Philips, Chauvet, Prolights…
Wij zoeken graag mee met u naar de perfecte oplossing!

Worden bestelde artikelen ook door jullie gemonteerd?

Bepaalde producten kunnen gemonteerd afgeleverd worden. Lumico biedt ook installatie ter plaatse aan (bij producten die aangekocht werden bij Lumico).

Informeer voor de mogelijkheden en voorwaarden via hello@lumico.be.

Kan ik LED lampen dimmen?

Ja, hiervoor gebruikt u best een dimmer geschikt voor het dimmen van LED lampen. Bent u niet zeker? Onze klantendienst helpt u graag verder!

Op welke hoogte monteer ik beste een armatuur boven de eettafel?

Wij hanteren de richtlijn om een hanglamp tussen de 60cm en 80cm boven de eettafel te monteren. Dit is uiteraard geen regel maar een richtlijn, de uiteindelijke afwerking is uw keuze.

Hoe lang gaat mijn lamp mee?

Daar wij ecologie hoog in het vaandel dragen bieden wij alleen LED lampen aan. De levensduur bij een LED lamp is het gemiddeld aantal verwachte branduren. Dit staat vermeld op de verpakking maar is een schatting. De meeste lampen in ons gamma hebben een verwachte levensduur van 15000 tot 30000 uur, dit staat specifiek bij de lichtbronnen vermeld indien mogelijk.

Waarvoor staat de Kelvin waarde bij de LED lampen?

Kelvin is de eenheid die gebruikt wordt lichtkleur te benoemen. Een lage Kelvinwaarde betekent warmer licht, een hoge Kelvinwaarde kouder licht. Algemeen kunnen we stellen:

 • 4000K = Koud wit
 • 3500K = Neutraal wit licht, gelijkaardig aan daglicht
 • 3000K = Aangenaam warm licht
 • 2700K = Warm licht, vergelijkbaar met een gloeilamp
 • 2000K = Zeer warm licht, vergelijkbaar met een kaars

Deze schaal is belangrijk voor de keuze van verlichting voor uw interieur. Indien er hieromtrent vragen zijn kunt u onze klantendienst contacteren via hello@lumico.be voor verder advies.

Wat betekent de Lumen waarde bij de LED lampen?

Lumen staat voor de totale hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt. Des te meer Lumen een lichtbron heeft, des te meer licht die verspreidt.

Wat betekent de IP-waarde van een lamp?

De IP-waarde van een lamp bepaalt in welke mate de lamp beschermt is tegen externe factoren. Het eerste nummer staat voor bescherming tegen vaste stoffen, het tweede cijfer voor bescherming tegen vocht en water. De meest voorkomende IP-waardes bij armaturen zijn de volgende:

 • IP20 = Stofdicht
 • IP21 = Drupwaterdicht
 • IP23 = Regenwaterdicht
 • IP44 = Spatwaterdicht (geschikt voor in de badkamer rondom het bad of de douche)
 • IP54 = Spatwaterdicht en stofvrij
 • IP65 = Beschermd tegen waterstralen
 • IP67 = Stofdicht en beschermt tegen onderdompeling gedurende 30 minuten
 • IP68 = Stofdicht en beschermd tegen verblijf onder water

Wanneer ik railspots bestel, komen de rails meegeleverd?

Indien niet aangegeven zijn alle producten apart te bestellen. Alle rails zijn 3 fase aan te sluiten. Indien u hieromtrent advies wilt, aarzel niet onze klantenservice te contacteren via hello@lumico.be.

Afvalbeheerbijdrage

De afvalbeheer- of Recupelbijdrage is een verplichte bijdrage voor het recycleren van elektronisch en elektrisch afval. Dit wordt automatisch toegevoegd in het winkelmandje bij het aanvullen met producten. Meer info omtrent de werking van Recupel vindt u hier.